
Diş ağrısı o kadar can sıkıcıdır ki, rahatsızlığın kökeninin ne olduğunu bulmak önemlidir. Ağrının yanlış zamanda ortaya çıkabileceği zamanlar vardır, ancak kaynağı bilmek evde ağrısını iyileştirmek, şişmeyi ve diğer semptomları daha iyi giderebilir.
Genellikle rahatsızlık gece yarısı uyumaya çalışırken veya hafta sonu dişçi muayenehanesinin kapalı olduğu zamanlarda ortaya çıkar. Mümkün olan en kısa sürede diş hekimine görünmenin yerini hiçbir şey tutmasa da, diş ağrıları veya enfeksiyonlar için anında rahatlama sağlayacak bazı ev ilaçları vardır.
Düzenli bir tuzlu su ile durulama ve soğuk kompres uygulaması genellikle küçük tahrişleri hafifletebilir, ancak daha şiddetli diş ağrıları bir diş hekiminin müdahalesini gerektirebilir. Belirtileriniz bir veya iki günden fazla devam ederse bir uzmana görünün.
Diş ağrısı için evde tedavi
Dişlerdeki iltihabı ve ağrıyı iyileştirip iyileştirmediğini test etmek için evde bazı ev ilaçları yapabilirsiniz. İşte her evde kolayca bulunabilecek bazı basit yöntemler.
Sıcak veya soğuk kompresler
Diş ağrısını evde tedavi etmenin anahtarı, ağrının nereden geldiğini bilmektir. Geceleri diş gıcırdatıyorsanız, başta çene ve ağız eklemi olmak üzere tüm vücudunuzda rahatsızlık hissedebilirsiniz. Bu yüzden bir kas spazmı veya yaralanması olarak tedavi edilmelidir.
Uzmanlar, çene eklemi etrafına sıcak veya soğuk kompres uygulanmasını tavsiye ediyor, ancak bir torba donmuş bezelye en iyisidir çünkü yüzünüze tam olarak oturur ve ciltte yanık oluşturmaz.
Aloe vera jeli uygulayın
Aloe veranın cildi sakinleştirmeye ve serinletmeye yardımcı olabilecek iyileştirici özelliklere sahip olduğunu hepimiz biliyoruz, ancak dişlerde de kullanılabilir mi? Bilim, aloe vera jelinin enfekte diş etlerine uygulanmasının, bulaşıcı bir inflamatuar hastalık olan periodontitis'i iyileştirdiğini bulmuştur.
Ağrıyan bölgeye aloe vera jeli sürmeyi deneyebilir ve yardımcı olup olmadığına bakabilirsiniz, ancak yalnızca küçük bir miktar kullandığınızdan ve kullandıktan sonra duruladığınızdan emin olun. Diş ağrısı için bu çareyi denemeden önce bir diş hekimi ile konuşmanız önerilir. Aloe'nin yutulduğunda tehlikeli olabileceğini unutmayın.
Karanfil yağı
Karanfil yağı öjenol içermesi nedeniyle diş hekimliğinde hala kullanılmaktadır ve yüzyıllardır doğal bir antibakteriyel ve anestezik solüsyon olarak kullanılmaktadır. Birçok diş hekimi, diş çekildikten sonra veya lokalize diş eti enfeksiyonu tedavi edilmiş olabilecekler için bunu tavsiye eder.
Diş ağrısı için, bir pamuğa bir damla karanfil yağı damlatmak ve etkilenen bölgeye bastırmak ve en iyi etkiyi elde etmek için işlemi günde birkaç kez tekrarlamak gerekecektir. Suya iki ila üç damla karanfil yağı ekleyerek gargara olarak da kullanabilirsiniz.
Kekik yağı
Bu doğal bitki, diş boşluğunda bakteri üremesini azaltmaya yardımcı olabilecek antibakteriyel ve antioksidan maddelere sahiptir.
Karanfil yağında olduğu gibi, tek yapmanız gereken bir pamuğa bir damla kekik yağı eklemek ve etkilenen bölgeye yerleştirmek. Ayrıca küçük bir bardak suya bir damla yağ ekleyip gargara yapabilirsiniz.
Ağzınızı tuzlu suyla çalkalayın
Ağzınızda sıcak hissediyorsanız ve çok fazla şişlik ve ağrı varsa, ılık tuzlu suyla durulamak çok işe yarar. Tuzlu suyun biraz ağzınıza yerleşmesine izin verin ve doğrudan tükürmeyin, suyu yavaşça lavaboya dökün.
Tuzlu su gargarası, diş ipi kullanmadığınız için dişiniz ağrıyorsa da yardımcı olabilir. Bu tuzlu su çözeltileri, ağız hastalıklarının kontrolü ve önlenmesi için plak oluşumuna da yardımcı olabilir.