Doğru Diş Fırçalama Tekniği

Sa, 01/25/2022 - 22:06 tarihinde gencer55 tarafından gönderildi
doğru diş fırçalama tekniği

Diş hastalıkları hakkında söylenecek olumlu bir şey varsa, o da önlenebilir olmasıdır. İlk savunma hattınız, günde iki kez fırçalayarak dişlerinizi temiz tutmaktır. Ancak, doğru diş fırçalama tekniği

kullanmazsanız zararlı bakteri plağı içeri sızabilir ve diş çürümesine ve diş eti hastalığına yol açabilir. İşi etkili bir şekilde yapmanıza yardımcı olacak doğru diş fırçalama tekniği hakkında detaylara birlikte bakalım.

 

1. Günde iki defa fırçalayın

Diş fırçalama, dişlerinizin etrafında, üzerinde ve arasında yemek artıkları birikmesini engelleyen bir alışkanlıktır. Doğru diş fırçalama tekniği diş etlerinizi tahriş edebilecek ve diş eti iltihabı gibi sorunlara yol açabilecek plak bakterilerini ve yiyecek parçacıklarını temizlemeye yardımcı olur. İdeal olarak florürlü bir diş macunu kullanarak günde iki kez iki dakika dişlerinizi fırçalayın.

doğru diş fırçalama tekniği

2. Hiçbir yeri kaçırmayın

Dişlerinizin arası gibi ulaşılması zor alanlar da dahil olmak üzere, her fırçaladığınızda ağzınızın her köşesini temizlediğinizden emin olun. Tüm dişlerinizin (üst ve alt) dış ve iç yüzeylerini ve ayrıca çiğneme yüzeylerini kapatarak ağzınızın çevresinde düzenli olarak hareket edin. Diş hekiminize doğru diş fırçalama tekniğini de sorabilirsiniz.

 

3. Nazik olun

Diş temizliği söz konusu olduğunda, daha sert olan daha iyi değildir. Aslında, çok sert veya çok fazla fırçalamak veya aşınmış bir diş fırçası kullanmak diş minesini aşındırabilir, bu yüzden dikkatli bir şekilde fırçalayın. Ayrıca diş fırçanızı her üç ayda bir değiştirmeniz önerilir.

doğru diş fırçalama tekniği

4. Açılarınızı bilin

Doğru diş fırçalama tekniği için dairesel veya eliptik bir hareket kullanın ve diş fırçasını 45 derecelik bir açıyla diş etine doğru tutun. Bu, diş eti çizgisinin (diş etinin dişle birleştiği alan) temizlenmesine yardımcı olur. Ön dişlerinizin iç yüzeyleri için fırçayı dikey olarak eğin ve küçük, dairesel vuruşlar yapmak için ön kısmı kullanın.

 

5. Diş eti çizginizi unutmayın

Diş eti hattınız zararlı plak bakterilerinin oluşumuna karşı hassas olabilir. Bu bölgeden ve dişlerinizin arasındaki boşluklardan plakları fırçalarken özellikle dikkatli olun. Düzenli diş ipi veya diş arası fırça kullanmanın yanı sıra, plak oluşumunu kontrol etmenize yardımcı olabilir.

 

6. Dilinizi de unutmayın

İyi ağız hijyeni sadece dişleriniz ve diş etleriniz ile ilgili değildir. Dilinizi nazikçe fırçalamak, bakterileri yok ederek nefesinizi tazelemeye ve ağzınızı temizlemeye yardımcı olabilir.

 

Doğru diş fırçalama tekniği kullanmak bir adımdır, ancak doğru araçlara ihtiyacınız vardır. Diş fırçanızı her üç ila dört ayda bir değiştirin. Yıpranmış fırçalar iyi temizlemez ve eski fırçalar bakteri barındırabilir. Diş minesini güçlendiren ve diş çürümelerini önleyen florürlü diş macununu ihmal etmeyin ve diş fırçanızın ulaşmadığı bölgeleri temizlemek için günde en az bir kez diş ipi kullanın. Diş hastalıklarıyla başa çıkmak kolaydır. Diş fırçasını elinize almakla başlar. Bu nedenle, doğru diş fırçalama tekniği için diş hekiminize danışın.

Kategori