
Anne karnında bebekler açlık hissi duymazlar. Plasenta ve göbek kordonu ile anneye doğrudan bağlı olan bebek, ihtiyacı olan besinleri ve oksijeni buradan almaktadır. Annenin vücudu bebeğin doğumuna kadar ihtiyacı olacak her türlü unsuru karşılamaya yönelik özelliklere sahiptir. Bu nedenle anne karnında bebek acıkır mı sorusu yanlıştır.
Annenin gebelik sürecinde yeteri kadar beslenmemesi veya sağlıksız beslenmesi durumunda ise bebek doğrudan etkilenecek. Annenin tükettiği ürünler ile beslenen bebek için doğru bir gebelikte beslenme programı uygulanması gerekir. Özellikle bebeğin sağlığı için beslenme alışkanlıklarının mutlaka değişmesi ve düzenlenmesi gerekir.
Hamile Annenin Yediği Yemek Bebeğe Ne Zaman Ulaşır?
Bebek anne karnında nasıl yemek yer sorusunun yanıtı basittir. Plasenta ve göbek kordonu üzerinden bebeğin ihtiyacı kadar olanı doğrudan vücuduna ulaşır. Ayrıca anne karnında bebeğin tat alması da mümkündür. Bebeği çevreleyen amniyon sıvı çeşitli tatları içinde barındırmaktadır. Protein, üre, tuz, laktik asit gibi unsurların yer aldığı bu sıvı, annenin yediği besinlere göre tat değişimleri gösterebilir. Bu sayede bebek yenen besinler de değişiklik olduğunu anlayabilir. Hamilelikte 13 – 15’inci haftalarda tat alma tomurcukları gözlemlenmektedir.
Anne Karnında Bebek Acıkınca Ne Yapar?
Anne karnında bebek acıkınca ne yapar sorusu hamilelik sürecinde anne adaylarının merak ettiği soruların başında gelmektedir. Anne karnındaki çocuk acıktığını elbette belli edemez. Anneye doğrudan bağlı olan bebek, annenin yediklerinden kendi ihtiyacı olanı almaktadır. Ancak uzun süre gebenin aç kalması, hızlı ve çiğnemeden yemeklerin tüketilmesi veya sağlıksız beslenme gibi unsurlar farklı sorunlara yol açabilir. Bu nedenle anne karnında bebek acıkır mı sorusundan ziyade bebek için en doğru beslenme programlarının neler olduğunun sorulması daha yerinde olacaktır.
Hamilelikte Anne Uyurken Bebek Ne Yapar?
Bebeğin anne karnında uyuması NST ile tespit edilir. Gece ve gündüz kavramları anne karnında hissedilemeyeceği için birkaç saat aralıklarla anne karnında bebekler uyumaktadır. Bebeğin bu uygusu sırasında non reaktif patern gözlemlenmektedir. Bebek sağlığı için annenin de uyku sürelerine ve beslenmesine dikkat etmesi tavsiye edilir.